Avoin yliopisto - elämänmittainen kumppani oppimisessa

Oulun yliopiston avoin yliopisto tarjoaa sinulle laajan valikoiman opintoja usealta eri tieteenalalta. Tältä sivulta löydät perustietoa avoimista yliopisto-opinnoista ja opiskelun käytännöistä.

Tervetuloa kokemaan oppimisen iloa avoimessa yliopistossa!

Miksi avoimeen yliopistoon?

Opinnot avoimessa yliopistossa sopivat kaikille. Meillä voit opiskella iästä, koulutuksesta tai elämäntilanteesta riippumatta. Työssäkäyvä voi täydentää osaamistaan tai kartuttaa taitojaan työelämän tarpeisiin ja omiin kiinnostuksen kohteisiin sopivasti. Avoimessa yliopistossa voit vaivattomasti tutustua yliopisto-opintoihin sekä tahtoessasi tähdätä tutkintoon suorittamalla opintoja etukäteen.

Avoimessa yliopistossa voit:

  • täydentää osaamistasi työelämän tarpeisiin
  • opiskella sinua kiinnostavaa alaa omaksi iloksesi
  • tavoitella tutkintoa

Avoimen yliopiston lukuvuoden 2024-25 opintotarjonta on julkaistu


Katso avoimen yliopiston lukuvuoden 2024-25 opintotarjonta avoimen yliopiston lukuvuoden 2024-25 opinto-oppaasta. Tiedot täydentyvät vielä toteutusaikataulujen osalta.

Avoimen väylän kautta yliopistoon

Avoimen väylä on yksi tapa hakea opiskelemaan unelma-alaasi yliopistoon. Suoritettuasi avoimen yliopiston opintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta. Vaikka väyläopintojen suorittaminen ei tarkoita automaattista siirtymistä tutkinto-opiskelijaksi, se tarjoaa sinulle joustavan vaihtoehdon hakea yliopistoon!

Tukea ja neuvontaa

Tukea ja neuvontaa avoimen yliopiston opintoihin on saatavilla. Opiskeluohjeisiin on koottu tietoa avoimen yliopiston käytänteisiin ja opintojen suorittamiseen liittyen. Neuvonta- ja ohjauspalvelut-sivulta löydät tietoa avoimen yliopiston opiskelijoille tarkoitetuista tuki- ja neuvontapalveluista sekä vinkkejä opiskeluun. Uuden opiskelijan sivulle on koottu tärkeää tietoa avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuneille opiskelijoille.

Yhteistyökumppaneille

Oulun yliopiston avoin yliopisto toteuttaa Oulun yliopiston opetussuunnitelmien mukaista avointa yliopisto-opetusta yhteistyössä muiden oppilaitosten kanssa.