Avoimen väylän opinnot

Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi Oulun yliopistoon. Tätä valintatapaa kutsutaan avoimen väyläksi. Opiskelijavalinnat tehdään tutkinto-ohjelman valintaperusteiden mukaisesti, joten avoimen väylä ei tarkoita automaattista siirtymistä tutkinto-opiskelijaksi.

Miksi avoimen väylä?

Avoimen väylän kautta voit hakea Oulun yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta. Voit hakea avoimen väylän haussa, vaikka osallistuisit valintakokeeseen tai todistusvalintaan. Avoimen väylän opintojen aikana opit akateemisia taitoja ja opinnot hyväksiluetaan hakemaasi tutkinto-ohjelmaan. Pääset myös tutustumaan tavoittelemaasi alaan ja saat opiskelukokemusta.

Miten toimin?

Jos harkitset avoimen väylän kautta hakemista, opintojen suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa. Hakeminen avoimen väylän kautta tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opiskelijavalinnat tehdään kunkin hakukohteen valintaperusteiden mukaisesti. Vaadittavien väyläopintojen määrä voi vaihdella 10 opintopisteestä 50 opintopisteeseen. Valintaperusteet määrittelevät, millainen kokonaisuus avoimen yliopiston opintoja sinun on suoritettava, jotta voit hakea avoimen väylän kautta.

Tarkista hakukohteesi valintaperusteet aina jo ennen kuin aloitat avoimen opinnot!

Avoimen väylän kandidaattihakukohteet

Huom. Yliopistojen avoimen väylän haku on kevään 2024 osalta päättynyt ja opiskelijavalintaprosessi on käynnissä. Kevään 2025 hakuaika ja valintaperusteet päivitetään tälle sivulle ja Opintopolku-palveluun syksyllä 2024. Avoimen väylän haku on erillinen yhteishauista. Haussa ovat mukana Oulun yliopiston suomenkieliset koulutukset, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella. Poikkeuksena ovat kasvatusalan koulutukset, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa sekä englanninkieliset koulutukset, jotka ovat mukana ensimmäisessä yhteishaussa.

Valintaperusteet vaihtelevat yliopistoittain ja hakukohteittain. Lue ja tutustu hakukohteiden valintaperusteisiin Opintopolku.fi -palvelussa.

Avoimen väylä ei tarkoita automaattista siirtymistä tutkinto-opiskelijaksi, vaan opiskelijavalinnat tehdään tutkinto-ohjelman valintaperusteiden mukaisesti.

Humanistiset ja yhteiskuntatieteelliset alat

Kasvatusalat

Kauppatieteet

Luonnontieteet

Tekniikan alat

Terveys- ja hyvinvointialat

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT-alat)

Avoimen väylän maisterihakukohteet

Jos sinulla on jo alempi korkeakoulututkinto, voit hakea suoraan maisterivaiheeseen. Haku on kerran vuodessa. Oulun yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haetaan kevään ensimmäisessä yhteishaussa, suomenkielisiin puolestaan kevään toisessa yhteishaussa ja yliopistojen avoimen väylän haussa. Opintopolku.fi -palvelu on virallinen tietolähde valintoihin liittyen.

Huom. Yliopistojen avoimen väylän haku on kevään 2024 osalta päättynyt ja opiskelijavalintaprosessi on käynnissä. Kevään 2025 hakuaika ja valintaperusteet päivitetään tälle sivulle ja Opintopolku-palveluun syksyllä 2024.

Terveys- ja hyvinvointialat

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT-alat)

Mistä tukea ja neuvontaa?

Yliopistojen avoimen väylän hakuun liittyen saat neuvontaa yliopiston hakijapalveluista hakijapalvelut(at)oulu.fi. Avoimen yliopiston opintoihin liittyviä kysymyksiä voit lähettää osoitteeseen avoin.yliopisto(at)oulu.fi. Tutustu myös avoimen yliopiston opiskeluohjeisiin.