Soft Landings – kielet haltuun

Suomen kielen taito auttaa kansainvälistä työntekijää ja hänen perhettään arjessa ja kotoutumisessa Suomeen. Vaikka työssä pärjäisikin englannin kielellä, on paikallisen kielen hallitseminen, edes auttavalla tasolla, Suomeen asettumista edesauttava asia.

Oulun yliopiston suomen kielen kurssivalikoimasta löytyy kursseja aina alkeiskursseista edistyneemmille kielen oppijoille. Myös yritysten suomenkieliset työntekijät voivat aktivoida englannin kielen taitojaan englannin kielen kursseilla.

Mitä ja miksi

Oulun yliopisto tarjoaa yrityksille ja organisaatioille monen tasoisia mahdollisuuksia suomen kielen oppimiseen. Suomen kielen kursseissa on valittavissa alkeistason suomen kurssista edistyneempiin tasoihin sekä keskustelu- ja kirjoituskursseja:

  1. Survival Finnish
  2. Beginners’ Finnish
  3. Conversational Skills in Finnish
  4. Writing Skills
  5. Learn Basic Finnish Online.

Yritykset ja organisaatiot voivat tehdä ulkomaalaisten työntekijöiden tulon yritykseen mukavaksi myös aktivoimalla suomenkielisten työntekijöiden kielitaitoa englannin kielen kursseilla ja samalla tukea työntekijöiden välistä kommunikaatiota.

Kurssit sisältävät sekä opetusta että itsenäistä opiskelua. Opiskelussa ja opetuksessa voidaan hyödyntää myös online-ympäristöä. Opettajina toimivat Oulun yliopiston pidetyt ja taitavat kielten opettajat. Koulutukset räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Yksittäisille suomen kielen oppijoille

Yllämainitut koulutukset räätälöidään organisaatioista tuleville ryhmille, mutta yksittäinen suomen kielestä kiinnostunut voi löytää eri suomen kielen kurssivaihtoehtoja tältä sivulta.

Lisätietoja

Jaana Isohätälä
Koulutuspalvelupäällikkö, Kieli- ja viestintäkoulutus
Oulun yliopisto
Sähköposti: jaana.isohatala@oulu.fi
Puh: 050 4724021