Suomi toisena kielenä

Tule opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria Oulun yliopistoon! Hyvä suomen kielen taito ja kulttuurin tuntemus tukee sinua arjessa ja suomalaisessa työelämässä.
kaksi hymyilevää naista työympäristössä

Yleistä

Oulun yliopiston korkealaatuiset suomen kielen kurssit tarjoavat vahvan alkusykäyksen suomen kielen opiskeluun ja väylän jatkaa suomen kielen opiskelua edistyneisiin työelämän kursseihin saakka.

Opettajina toimivat kokeneet ja kannustavat Oulun yliopiston kieltenopettajat.

Kenelle

Suomi toisena kielenä -kursseja järjestävät sekä Kieli- ja viestintäopintojen keskus Lingua että humanistinen tiedekunta (Työelämäsuomi).

Myös yliopiston ulkopuoliset henkilöt voivat hakea erillistä opiskeluoikeutta Suomi toisena kielenä -kursseille. Erillistä opiskeluoikeutta ei kuitenkaan myönnetä Kieli- ja viestintäopintojen keskus Linguan järjestämien kurssien etäopetusryhmiin ja verkkototeutuksiin eikä Survival Finnish ja Suomen kielen peruskurssi 1:lle. Humanistisen tiedekunnan Työelämäsuomi-kurssien verkko- ja etätoteutuksiin voivat osallistua myös yliopiston ulkopuoliset henkilöt.

Yliopiston ulkopuolisille osallistujille varattujen paikkojen määrä vaihtelee. Suomi toisena kielenä -kurssit ovat osa Oulun yliopiston normaalia opetustarjonta ja suurin osa opetuksesta toteutetaan päiväaikaan.

Ilmoittautuminen

Oulun yliopiston suomen kielen opettajat auttavat sinua henkilökohtaisesti oikean tasoisen suomen kielen kurssin valinnassa. Kurssille ilmoittaudutaan eForms-järjestelmän kautta, täytä erillisen opiskeluoikeuden hakukaavake. Katso hakuohjeet tältä sivulta.

Huom! Jos olet Oulun yliopiston opiskelija, sinun ei tarvitse hakea erillistä opinto-oikeutta. Katso lisätiedot Opiskelijalle-sivulta.

Oulun yliopiston henkilökunnan ohjeet suomen kielen kursseille ilmoittautumisesta löydät täältä.

Kurssipolku

Oulun yliopisto tarjoaa laajan valikoiman eritasoisia kursseja suomen kielen opiskeluun.

Yhteydenotot

Jos olet kiinnostunut yliopistomme suomen kielen kursseita, ota rohkeasti yhteyttä:

Kieli- ja viestintäkoulutuksen kurssit:
- Alkeistaso: Heidi Niskanen, heidi.niskanen@oulu.fi
- Jatkotaso ja edistyneiden taso: Arja Haapakoski, arja.haapakoski@oulu.fi

Humanistisen tiedekunnan Työelämäsuomi: Suomen kielen lehtori, Anne Koskela, anne.koskela@oulu.fi