Avoimen yliopiston opiskeluohjeet

Miten ilmoittaudun opintoihin ja maksan ne? Miten aloitan opinnot? Miten saan opintosuoritusotteen opinnoistani? Tutustu avoimen yliopiston opiskeluohjeisiin.

Ilmoittautuminen, maksut ja maksuperusteet

Avoimessa yliopistossa voit opiskella iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Voit ilmoittautua opintoihin suorittamaan joko opintokokonaisuutta tai yksittäistä opintojaksoa. Opiskeluoikeuden saa useimpiin avoimen yliopiston opintoihin suoraan ilmoittautumalla.

Mikäli opintoihin ilmoittautuminen ja opinto-oikeuden saaminen tapahtuu edellä mainitusta poikkeavalla tavalla tai opinnoissa on paikkarajoitus, ilmoitetaan tästä opintojakson tai opintokokonaisuuden opetusohjelmassa.

Oulun yliopisto on siirtynyt käyttämään Peppi-opintotietojärjestelmää syksyllä 2021. Ohjeita Opiskelijoiden Pepin käyttöön löydät Wikistä.

Opintojen aloittaminen, käyttäjätunnus, osaamisen tunnustaminen

Kun olet ilmoittautunut jollekin avoimen yliopiston opintojaksolle tai opintokokonaisuuteen, saat ennen opintojen alkamista opiskelijakirjeen sähköpostiisi, jossa kerrotaan opintojen aloittamisesta. Jos viestiä ei kuulu, tarkasta sähköpostisi roskapostikansio tai laita viestiä avoin.yliopisto(at)oulu.fi.

Yhteistyöoppilaistosten kanssa yhteistyössä toteutettavissa opinnoissa yhteistyöoppilaitos informoi opiskelijoita opintojen aloittamiseen liittyvistä käytännöistä.

Opintojen suorittaminen, opintoneuvonta ja opintosuoritusote

Opintojen suoritustavat vaihtelevat, ja ne on mainittu opetusohjelmassa.

Avoimessa yliopistossa suoritettavien opintojen tueksi on tarjolla neuvontaa ja ohjausta. Katso lisää avoimen yliopiston neuvonta- ja ohjauspalveluista.

Tiedot opintojen suorittamisesta tallentuvat Peppi-opintorekisteriin. Avoimen yliopiston opiskelijana voit tilata ja tulostaa itsellesi Pepin sähköisesti allekirjoitetun virallisen opintosuoritusotteen niin kauan kuin opiskeluoikeutesi on voimassa. Ohjeita Pepin käyttöön löydät täältä.