Kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeuttikoulutus 2025-2027 Helsinki
Kouluttajapsykoterapeuttikoulutus on psykoterapeuttien täydennyskoulutusta, jonka keskeinen tavoite on kouluttajapsykoterapeutiksi pätevöityminen. Kouluttajapsykoterapeutiksi pätevöityminen laajentaa ja rikastaa psykoterapeutin työnkuvaa tarjoamalla mahdollisuuden toimia myös psykoterapeuttien kouluttajana ja työnohjaajana.
Ilmoittautumisaika
Järjestämistapa
Hinta
13 000–15 600 € riippuen opiskelijamäärästä (12–10 opiskelijaa). Katso tarkemmat tiedot koulutuksen esitteestä.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy .
13 000–15 600 € riippuen opiskelijamäärästä (12–10 opiskelijaa). Katso tarkemmat tiedot koulutuksen esitteestä.
Koulutuksen tiedot
Mitä
Kognitiivisen käyttäytymisterapian mukainen psykoterapia sisältää useita menetelmällisiä ja teoreettisia näkökulmia. Kognitiivisen käyttäytymisterapian pohjana on käyttäytymisanalyysi, mutta sitä voidaan myös pitää omana vaikuttamis- ja hoitomuotonaan, jolloin puhutaan sovelletusta käyttäytymisanalyysista. Kognitiivinen käyttäytymisterapia on psykoterapiamuoto, jolle on tyypillistä järjestelmällinen toiminta.
Perustana kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa on näkemys, että inhimillinen käyttäytyminen laajimmassa merkityksessään on perimän ja ympäristön vuorovaikutukseen perustuva suhde, johon kuuluvat ajatukset, tunteet, toiminta ja fysiologiset reaktiot, jotka ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Tämä vuorovaikutus on käyttäytymisanalyysin kohde ja siihen vaikutetaan psykoterapiassa.
Koulutuksen keskeinen tavoite on pätevöityminen kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutiksi.
Kenelle
Kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeuttikoulutukseen voivat hakea kognitiivisen käyttäytymisterapian-, kognitiivisen- sekä integratiivisen psykoterapian psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuden omaavat henkilöt, jotka ovat toimineet psykoterapeutteina.
Kouluttajapsykoterapeuttikoulutukseen hakeutuvan tulee täyttää myös psykoterapeuttikoulutuksen valintaperusteet, jotka löytyvät Oulun yliopiston psykoterapeuttikoulutuksen sivuilta. Psykoterapeuttikoulutuksen hakijoiden hakukelpoisuudesta on säädetty terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun asetuksen (564/1994) 2 a §:ssä (1120/2010 sekä 533/2018). Koulutukseen valitsemisen edellytyksenä on, että hakijalla on soveltuvan perustutkinnon sekä psykologian tai psykiatrian 30 op opintojen lisäksi vähintään kahden vuoden työkokemus mielenterveyspalveluissa tai sitä vastaavassa tehtävässä. Työkokemus lasketaan vain hakukelpoisuuden antavan perustutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.
Miten
Koulutuksen laajuus on 45 op ja se toteutetaan lähiopetuksena. Koulutukseen kuuluu teoria- ja menetelmäopintoja, työnohjausta, työnohjaustaitojen työnohjausta, pedagogisia ja tutkimustaidollisia opintoja, psykoterapeuttista potilastyötä, perehtymistä kirjallisuuteen (myös englannin kielellä) ja opinnäytetyö.
Koulutuspäivät järjestetään Helsingissä. Koulutus alkaa syksyllä 2025.
Hakijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja haastattelujen perusteella. Hakuaika alkaa 3.3.2025 klo 08:00. Koulutukseen haetaan Opintopolun kautta. Hakuaika päättyy 30.4.2025 klo 15:00. Soveltuvuushaastattelut pidetään 10.-11.6.2025 Helsingissä. Haastatteluihin kutsuttu osallistuu haastatteluihin vain yhtenä päivänä.
Koulutukseen haetaan Opintopolun kautta, pääset Opintopolkuun tästä linkistä.
Koulutusmuoto
Koulutusala
Opetuskieli
Opetuksen järjestäjä
Sijainti
Osallistujien enimmäismäärä
Yhteystiedot
Lisätiedot ja yhteydenotot
psykoterapeuttikoulutus(at)oulu.fi
Sisältöä koskevat tiedustelut:
koulutusohjelman vastuuhenkilö Nora Kariluoma (nora.kariluoma(at)gmail.com)