Akkuteollisuus

Akkuteollisuus – Akkukemikaalit ja valmistaminen

- op, Lukuvuosi 2023-2024, -
Akkujen kysyntä kasvaa energian varastoinnin tarpeen kasvaessa. Haluatko oppia akkukemikaaleista, niiden valmistuksesta ja kierrätyksestä? Tule mukaan maksuttomiin akkualan täydennyskoulutuksiin! Voit suorittaa opinnot joustavasti verkossa - ajasta ja paikasta riippumatta.

Akkuteollisuus – akkukemikaalit ja valmistaminen on osa akkuteollisuuden yrityksille suunnattua koulutusteemaa. Tervetuloa mukaan vahvistamaan osaamistasi maailmanlaajuisesti kasvavalla toimialalla!

Ilmoittautumisaika

-

Järjestämistapa

Verkko-opinnot
Itsenäinen opiskelu

Toteutusaika

-

Hinta

Koulutus on maksuton

Koulutuksen tiedot

Opintokokonaisuus koostuu seuraavista opintojaksoista

Akkukemikaalit ja valmistaminen -koulutuskokonaisuuteen kuuluu kaksi eri kurssia: Kemiantekniikka sekä Kierrätysprosessit. Tutustu kurssien sisältöihin ja ilmoittautumisohjeisiin kurssien omilla sivuilla:

Kemiantekniikka (toteutus 02.10.2023 - 15.12.2023)
Kierrätysprosessit (toteutus 15.03.2024 - 31.05.2024)

Voit suorittaa koko koulutuskokonaisuuden tai valita vain toisen, omia osaamistarpeitasi parhaiten palvelevan kurssin. Kumpikin kurssi vastaa laajuudeltaan 135 opiskelijatyötuntia (sisältäen opetuksen ja opiskelijan oman työn).

Katso myös muut Akkuteollisuus-koulutusteeman koulutuskokonaisuudet

Koulutusmuoto

Jatkuva oppiminen
Täydennyskoulutus

Lukuvuosi

Lukuvuosi 2023-2024

Opetuksen järjestäjä

Oulun yliopisto

Sijainti

Oulu

Yhteystiedot

Lisätiedot ja yhteydenotot

Jarkko Sulasalmi
jarkko.sulasalmi@oulu.fi

Koulutuksen rahoittaja

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Tutustu kouluttajaan!

Akkukemikaalit ja valmistaminen -koulutuskokonaisuudesta vastaa professori Ulla Lassi. Hän on johtanut akkukemian tutkimusta Oulun yliopistossa seitsemäntoista vuoden ajan. Lassin tutkimusryhmä tekee hydrometallurgisen kemian tutkimusta, kuten valmistaa akkukemikaaleja sekä akkukennoja. Lisäksi tutkimusryhmä on kehittämässä akkukierrätykseen liittyviä teollisia ratkaisuja. Tutkimusryhmällä on aihepiiriin liittyen useita patentteja ja julkaisuja.

Ulla Lassi pitää kansainvälisen tason osaamisen vahvistamista Suomen akkuteollisuuden arvoketjussa elintärkeänä. Hän korostaa yliopiston ja yritysten välisen vahvan yhteistyön luovan edellytykset alaa eteenpäin vieville innovaatioille.

Yhteistyö on tärkeää, jotta uusimmasta tutkimuksesta päästään mahdollisimman nopeasti hyötymään teollisuudessa ja kehitystyössä.

Viimeksi päivitetty: 17.6.2024