Haaveena uusi ura

Onko haaveissasi uusi ura? Oletko urallasi saumakohdassa? Tuntuuko, että alan vaihto voisi olla paikallaan? Jos kaipaat uutta suuntaa elämääsi, avoimen yliopiston kurssit tarjoavat mainion mahdollisuuden tutustua uuteen, sinua kiinnostavaan alaan. Uusi ura voi löytyä myös pätevöitymällä uusiin tehtäviin nykyisellä alallasi täydennyskoulutusten kautta.

Kohti uutta alaa

Jatkuvan oppimisen yliopisto auttaa uudelle uralle

Uuteen alaan tutustuminen käy helposti avoimen yliopiston kursseillamme. Avoimen opintojen kautta voit jatkaa mahdollisesti aina tutkinto-opiskelijaksi saakka. Avoin yliopisto on nimensä mukaisesti avoin ihan kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Täydennyskoulutukset ovat mahtava mahdollisuus päivittää osaamista nykyisellä alallasi, mutta ne tarjoavat myös reitin täysin uusiin työtehtäviin. Hienoa tässä on myös se, että uuden opiskelu onnistuu työn ohessa! Jatkuvan oppimisen JOY-tarjonnasta löydät erilaisia pätevöittäviä koulutuksia omalla alallasi - toisiko elämääsi uutta suuntaa vaikkapa psykoterapeutin, työnohjaajan tai rakennusterveysasiantuntijan pätevyys?

Valitse kiinnostavat kurssit ja opintokokonaisuudet

Kun olet löytänyt sinua kiinnostavan alan, on aika tutustua opetustarjontaan ja luoda omiin aikatauluihisi sopiva opintosuunnitelma. Voit opiskella usean kurssin muodostamia opintokokonaisuuksia tai valita yksittäisiä kursseja kiinnostuksesi mukaan. Verkko-opintoja tarjotaan lähes kaikilla aloilla, ja niiden avulla saat lisää joustavuutta sijaintisi ja arkesi järjestämisen suhteen. Katso toivealasi kurssitarjonta ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu tai hae koulutukseen

Kun löydät kiinnostavan koulutuksen, katso koulutuksen esittelysivulta ohjeet ilmoittautumiseen tai koulutukseen hakemiseen. Suurin osa jatkuvan oppimisen opinnoista on avoinna kaikille kiinnostuneille - täytä vain ilmoittautumislomake ja varaa paikkasi ajoissa. Koulutuksissa on yleensä määritelty maksimi osallistujamäärä voidaksemme taata laadukkaan ohjauksen.

Osaan opintokokonaisuuksista, erityisesti pätevöitymiseen tähtääviin koulutuksiin, haetaan erillisen hakuprosessin kautta. Näihin löydät tarkat hakuohjeet koulutusesittelyn yhteydestä. Lisätietoja saat tarvittaessa koulutusuunnittelijalta, jonka yhteystiedot löytyvät niin ikään koulutuksen esittelysivulta.

Erillinen opinto-oikeus

JOY-tarjottimella on myös joitakin yliopiston tutkintoihin kuuluvia opintoja, joihin osallistuminen vaatii niin sanotun erillisen opinto-oikeuden hakemista. Näistäkin opinnoista lähes kaikki ovat avoinna ihan kaikille kiinnostuneille ja erillisen opinto-oikeuden hakeminen on vain erilainen ilmoittautumisreitti. Älä siis anna erillinen opinto-oikeus -termin säikäyttää!

Mitä opiskelu maksaa?

Jatkuvan oppimisen tarjonnassamme on sekä täysin maksuttomia opintoja että maksullisia opintoja. Koulutuksen hinnan löydät muiden tietojen tapaan koulutussivulta.

Kaipaatko apua uuden urapolkusi suunnitteluun?

Uranvaihdos ei ole aina helppo päätös ja vaatii sekä uskallusta että suunnittelua. Me olemme mielellämme tukenasi, kun suunnittelet uutta urapolkuasi koulutuksen osalta tai kun vasta harkitset sinulle sopivaa uutta alaa. Anna meidän auttaa eteenpäin ja ota yhteyttä joy(a)oulu.fi.

Oulun yliopiston Career Center tarjoaa sinulle työelämätaitoja, joita tarvitset tulevan urasi rakentamiseen. Tutustu myös Career Centerin toimintaan.