Tutustu kouluttajaamme: Nora Kariluoma

Nora Kariluoma kouluttaa ja toimii koulutusohjelman vastuuhenkilönä Oulun yliopiston järjestämässä Kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti- koulutuksessa.
Nora Kariluoma

Oppimisen ja kehittymisen ilo on olemassa

Psykoterapiakoulutukset ovat intensiivisiä ja useamman vuoden kestäviä koulutuksia, joissa luodaan uutta ammatillista kasvua. Yksi kouluttajan työn haasteista on pitää opiskelijat innostuneina ja motivoituneina koko koulutuksen ajan.

Kouluttajan työ on haastavaa, mutta myös antoisaa. Antoisinta kouluttajana toimisessa Kariluoman mukaan on opiskelijat, yhteistyö ja vuorovaikutus. Nora kertoo, että on hienoa nähdä opiskelijoiden kehittymisen matka uuteen ammattiin. Koulutuksissa vallitseva ilmapiiri ja tunnelma ovat inspiroivia, ja opiskelijat innostavat toinen toisiaan. Oppimisen ja kehittymisen ilo on näissä koulutuksissa aidosti läsnä.

Työn merkityksellisyys

Psykoterapeutin työn merkityksellisyydestä kysyttäessä Nora toteaa, ettei mikään ole antoisampaa, kuin nähdä ihmisen hyvinvoinnin lisääntyvän. Elämän muuttuessa miellyttävämmäksi – palkkio ei tuolloin ole mitattavissa.

Kariluoman mukaan psykoterapeuttikoulutukset ovat antoisimpia niille, joilla on suuri motivaatio kouluttautumiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Tullakseen valituksi koulutukseen tulee hakijalla olla tuntemusta eri psykologian suuntauksista.

Rentoutuminen vapaa-ajalla

Kouluttamisen lisäksi Kariluoman toimenkuva koostuu työterveyspsykologin, psykoterapeutin ja työohjaajan työtehtävistä. Nora toimii myös yrittäjänä yksityisessä psykoterapiakeskuksessa. Vaativan työn vastapainona vapaa-ajalla rentoutuminen ja työstä palautuminen on ensisijaisen tärkeää. Vapaalla ollessansa Nora uppoutuu skandinaavisten dekkareiden pariin – haaveenansa kirjoittaa joku päivä myös oma salapoliisiromaaninsa. Kenties voimme siis joku päivä kutsua häntä myös kirjailijaksi.

Psykoterapeuttikoulutus Oulun yliopistossa

Kiinnostaako psykoterapeutin työ? Oulun yliopisto järjestää eri suuntauksien psykoterapeuttikoulutuksia - tutustu tuleviin koulutuksiin ja hakukriteereihin.