Johdatus biokemiaan (AVOIN YO)

2 op, Academic Year 2023-2024, ay740159P
Tiedätkö, mitä on biokemia? Millainen on biokemistin työnkuva? Miten biokemia näkyy jokapäiväisessä arjessamme tai kuinka biokemiaa hyödynnetään monilla eri aloilla? Tällä kurssilla saat vastauksia näihin kysymyksiin ja pääset tutustumaan virtuaalisesti biokemian laboratorioon. Lisäksi opintojaksolla tarkastellaan solujen perustoimintoja ja kuinka soluja käytetään biokemiallisissa tutkimuksissa.

Ilmoittautumisaika

-

Järjestämistapa

Web-Based Studies

Toteutusaika

-

Hinta

Maksuton

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avoinna
Ilmoittautuminen päättyy .

Maksuton

Ilmoittaudu

Koulutuksen tiedot

Biokemia on luonnontiede, jossa tutkitaan eliöiden kemiallista rakennetta ja niissä tapahtuvia kemiallisia muutoksia. Tutkimuskohteina ovat elämän erilaiset ilmiöt molekyylitasolla ihmisissä, eläimissä, kasveissa ja mikro-organismeissa. Biokemian tieteenalan tutkimustietoa voidaan hyödyntää lääkeiden ja elintarvikkeiden kehitystyössä. Johdatus biokemiaan opintojaksolla tutustutaan biokemian tieteenalaan. Tutustutaan biokemistin työnkuvaan. Pohditaan, miten biokemia näkyy jokapäiväisessä arjessamme. Kuinka biokemiaa hyödynnetään monilla eri aloilla.
Opintojaksolla tutustutaan virtuaalisesti biokemian laboratorioon. Solut ovat tärkeitä biokemian tutkimusaineistoa. Opintojaksolla tarkastellaan solujen perustoimintoja ja kuinka soluja käytetään biokemiallisissa tutkimuksissa.

Koulutusmuoto

Continuous learning
Open university

Lukuvuosi

Academic Year 2023-2024

Koulutusala

Natural sciences, mathematics and statistics

Oppiaine

3254 Biokemia

Opetuskieli

Finnish

Opetuksen järjestäjä

Oulun yliopisto

Sijainti

online

Osallistujien enimmäismäärä

70

Esitietovaatimukset

Ei

Yhteystiedot

Opinto-ohjaus

avoin.yliopisto(at)oulu.fi
Viimeksi päivitetty: 11.8.2023