henkilö ja läppäri

Digipedagogiikka helpommaksi, käytännöt sujuviksi -koulutus itsenäisesti opiskeltavana kokonaisuutena

0-2 op, Lukuvuosi 2023-2024, -
Opettaja, tule kehittämään digipedagogista osaamistasi ja samalla tarkastelemaan muuttuneita työympäristöjä hyvinvointia tukevista näkökulmista!

Digipedagogiikka helpommaksi, käytännöt sujuviksi -koulutuksessa tutustutaan erilaisiin digipedagogisiin ratkaisuihin, malleihin ja työkaluihin, joiden avulla voidaan tukea myös oppimisen taitoja, vuorovaikutusta ja hyvinvointia. Koulutuksen aikana suunnitellaan ja kokeillaan omaan opetustyöhön soveltuvia menetelmiä, jotka keventävät, eivätkä lisää opettajan työmäärää. Koulutuksen tavoitteena on vastata etä- ja hybridiopetuksessa tunnistettuihin haasteisiin ja tukea kehitystyötä opetuskäytänteiden ”uuden normaalin” määrittelyssä.

Ilmoittautumisaika

-

Järjestämistapa

Itsenäinen opiskelu

Toteutusaika

-

Hinta

Koulutus on osallistujille maksuton

Koulutuksen tiedot

1. Koronapandemiasta vauhtia digiloikkaan

Opetustyö koki monenlaisia muutoksia pandemia-ajan etä- ja hybridiopetusjaksojen aikana. Tässä osiossa taustoitetaan kurssin teemoja esimerkiksi asiantuntijapuheenvuorojen kautta: miten opetusta voi ja kannattaa suunnitella monimuotoisissa työskentely-ympäristöissä toteutettavaksi?

2. Digitaaliset työkalut opetuksen tukena

Toisessa osiossa keskitytään digitaalisissa ympäristöissä työskentelyä helpottaviin pedagogisiin ratkaisuihin ja opetuksen suunnittelun työkaluihin, esimerkiksi ydinainesanalyysiin sekä pedagogisen käsikirjoituksen laatimiseen.

3. Digipedagogiset mallit ja osaamisen viitekehykset

Kolmannessa osiossa sukelletaan syvemmin digipedagogiikan määrittelyyn, digitaalisten välineiden ja sovellusten opetuskäyttöön ja toisaalta peilataan omia pedagogisia näkemyksiä näihin teemoihin.

4. Digipedavinkit

Nappaa käyttöön sinua eniten kiinnostavat näistä 14 erilaisesta digipedavinkistä! Osiossa esitellään ohjelmia ja alustoja (esim. Thinglink, Scratch, Miro jne.) ja esimerkiksi digitaalisiin ympäristöihin soveltuvia palaute- ja arviointikäytänteitä.

5. Itsesäätöinen oppiminen, tunteet ja hyvinvointi

Viidennen osion teemoina ovat oppimisen taidot ja vuorovaikutus sekä hyvinvointi ja tunteet paitsi opettajan, myös oppijan näkökulmista. Sisältöjä reflektoidaan suhteessa omaan työhön.

6. Vuorovaikutus monimuotoisissa oppimisympäristöissä

Vuorovaikutus etä- ja hybridiopetusympäristöissä voi olla haastavaa. Tässä osiossa kuulet asiantuntijoiden näkemyksiä ja saat vinkkejä siitä, mihin oppimistilanteissa kannattaa kiinnittää huomiota, jotta vuorovaikutusta voidaan tukea ja parantaa.

7. Muuttuvat työympäristöt

Koulutus päättyy kurkistuksella tulevaisuuteen: Ilkka Halavan luento herättelee pohtimaan sitä, millaiseen maailmaan olemme oppijoita kasvattamassa. Ilkan sanoin: “Huomisen haasteista et selviä eilisen resepteillä.”

Koulutusmuoto

Jatkuva oppiminen
Täydennyskoulutus

Lukuvuosi

Lukuvuosi 2023-2024

Oppiaine

2505 Kasvatustiede

Opetuksen järjestäjä

Oulun yliopisto

Sijainti

online

Osallistujien enimmäismäärä

Ei enimmäismäärää

Yhteystiedot

Lisätiedot ja yhteydenotot

Timi Tervo (timi.tervo@oulu.fi)
Projektisuunnittelija, kasvatustieteiden tiedekunta
Viimeksi päivitetty: 21.6.2023