Yliopistoon ilman pääsykoetta?

Onko tavoitteenasi päästä tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon ilman pääsykoetta? Todistusvalinnan ja pääsykokeiden ohella tie unelmiesi tutkintoon voi aueta myös avoimen yliopiston opintojen kautta. Avoimessa yliopistossa pääset tutustumaan sinua kiinnostavaan alaan ilman pääsykokeita tai todistusvalintaa. Lisäksi suorittamasi opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa, mikäli myöhemmin tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi.

Kuinka päästä yliopistoon ilman pääsykoetta ja todistusvalintaa?

Avoimen väylä on yksi tapa hakea opiskelemaan unelma-alaasi yliopistoon. Suoritettuasi avoimen yliopiston opintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta. Vaikka väyläopintojen suorittaminen ei tarkoita automaattista siirtymistä tutkinto-opiskelijaksi, se tarjoaa sinulle joustavan vaihtoehdon hakea yliopistoon!

Kaikki opiskelijavalinnat tehdään aina tutkinto-ohjelman valintaperusteiden mukaisesti. Väyläopintoihin kuluva aika vaihtelee alan ja aloitusajankohdan mukaan - vaadittavien opintojaksojen toteutusajat löydät kurssikuvauksista.

Miksi valita avoimen väylä?

  • Pääset tutustumaan tavoittelemaasi alaan.
  • Opit akateemisia opiskelutaitoja.
  • Saat tärkeää opiskelukokemusta.
  • Valmistumisesi tutkinto-opiskelijana voi nopeutua, sillä avoimen yliopiston opinnot hyväksytään osaksi tutkintoasi.

Etene portaittain kohti valitsemaasi alaa

Kaipaatko apua oman polkusi suunnitteluun

Oma polku ei aina siinnä kirkkaana silmien edessä, joskus on hyvä kysyä myös neuvoa ja apua, jotta pääsee eteenpäin itselle parhaiten sopivaa reittiä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia mietityttää avoimen yliopiston tai väyläopintojen kohdalla!

Avoimen yliopiston opintoihin liittyvissä kysymyksissä autamme osoitteessa avoin.yliopisto(at)oulu.fi.

Avoimen väylän kautta hakemiseen liittyvissä kysymyksissä sinua neuvoo yliopiston hakijapalvelut osoitteessa hakijapalvelut(at)oulu.fi.