Kaikille avoimet ja ilmaiset opinnot (MOOC)

MOOCit (Massive Open Online Course) ovat kaikille avoimia verkko-opintojaksoja, joita voi suorittaa täysin omassa aikataulussa. MOOC-opinnot tarjoavat mahdollisuuden tutustua Oulun yliopiston erinomaiseen koulutustarjontaan.

Oulun yliopiston MOOC-tarjonta

Oulun yliopiston MOOC-opinnot ovat ilmaisia ja avoimia ihan kaikille, eikä opintoihin ole pääsyvaatimuksia. MOOC-opintoihin osallistuaksesi tarvitset käytännössä vain internet-yhteyden. Suoritettuasi kurssin voit saada kurssista virallisen opintosuoritusotteen ja opintopisteet. 

Opiskelu yliopistomme MOOC-kursseilla ei ole passiivista tiedon vastaanottamista vaan opinnot suunnitellaan niin, että oppijalla on niissä aktiivinen rooli. MOOC-opinnoissa voit esimerkiksi tutustua Oulun yliopistossa tehtävään uniikkiin tutkimukseen, perehtyä uuteen, ajankohtaiseen ilmiöön tai kurkistaa itselle vielä vieraan tieteenalan opintoihin matalalla kynnyksellä.     

Tervetuloa mukaan oppimaan uutta ja inspiroitumaan!

 

Avoimet MOOC-kurssit

Tutustu Oulun yliopiston tällä hetkellä avoinna oleviin MOOC-kursseihin.

Miten pääsen mukaan MOOC-kursseille?

MOOC tarjoaa täyden opiskelukokemuksen maksutta. Kurssimateriaaleihin perehtyminen ja oppimistehtävien tekeminen on kaikille avointa ja tapahtuu pääsääntöisesti itsenäisesti. Opiskelu onnistuu joustavasti osallistujan oman aikataulun mukaan, joko hyvinkin nopeassa tahdissa tai verkkaisemmin materiaaleihin uppoutua. Opiskelussa tarvitset verkkoyhteyden ja tietokoneen.

Tutustu MOOCin opiskelukäytäntöihin alla ja tule mukaan!

Muu MOOC-tarjonta

Oulun yliopisto on tuottanut MOOCeja yhteistyössä myös muiden korkeakoulujen kanssa. Tutustu tähän tarjontaan alla ja katso tarkemmat ohjeet MOOCia koordinoivan korkeakoulun sivulta.

Esimerkiksi KAARO-verkosto järjestää opettajille yliopistotasoisia tutkimukseen pohjautuvia arviointiosaamisen verkkokursseja, joilta opettaja saa valmiuksia arviointiosaamisensa kehittämiseen.