Suomen kielen peruskurssi 2

5 op, Academic Year 2023-2024, 900053Y
Tällä kurssilla laajennat ja syvennät taitojasi suomen kielen perusasioista. Saat lisää tietoa kulttuurista ja suomalaisten viestintätyyleistä.

Ilmoittautumisaika

-

Järjestämistapa

Contact studies
Independent study

Toteutusaika

-

Hinta

Kurssi on maksuton

Ilmoittautuminen

Koulutuksen tiedot

Kurssi on ylempi alkeistason kurssi, jonka aikana opiskelija oppii lisää kommunikointitaitoja jokapäiväiseen elämään liittyviä tilanteita varten. Kurssilla laajennetaan edelleen sanavarastoa, opitaan lisää kielen rakenteita sekä harjoitellaan ymmärtämään ja tuottamaan puhuttua kieltä sekä erilaisia lyhyitä tekstejä.

Kurssin sisältöön kuuluvat seuraavat viestintätilanteet ja aihealueet: säästä puhuminen, asioiminen vaatekaupassa ja lääkärissä, paikan kysyminen ja neuvominen, asioiden/avun pyytäminen, tuntemusten ja voinnin ilmaiseminen, kutsun ja sähköpostin kirjoittaminen, erilaisista asioista kertominen (myös menneestä), asioiden ja ihmisten kuvaileminen, vuodenajat ja kuukaudet, matkustaminen, kulkuvälineet, ruumiinosat, adjektiivit, ruoka, juoma ja juhlat. 

Kielen rakenteista opitaan paikallissijat, lisää astevaihtelusta, lisää sanatyyppejä, monikon nominatiivi, imperfektin perusteet (positiivinen imperfekti), vähän objektista, joitakin postpositiorakenteita, lausetyypeistä predikatiivilause, täytyy / ei tarvitse -rakenne, verbit osata, voida ja saada.

Koulutusmuoto

Continuous learning
Separate study right

Lukuvuosi

Academic Year 2023-2024

Koulutusala

Language and communication studies

Oppiaine

8015 Kieliopinnot, suomea muunkielisille

Opetuskieli

Finnish

Opetuksen järjestäjä

Oulun yliopisto

Sijainti

Oulu

Osallistujien enimmäismäärä

Vähintään 2 paikkaa yliopiston ulkopuolisille osallistujille.

Esitietovaatimukset

Suomen kielen peruskurssi 1:n suorittaminen hyväksytysti tai vastaava kielitaitotaso (A1.2).

Yhteystiedot

Opinto-ohjaus

study.languages@oulu.fi
Viimeksi päivitetty: 29.5.2023