Tutustu uuteen alaan!

Haluaisitko koittaa jotain uutta? Mietitkö, millaista olisi opiskella vaikkapa kasvatustieteitä, tekniikkaa tai kauppatieteitä?

Näiden tutustumisopintojen avulla voit tutustua uusiin mahdollisuuksiin tai testata unelma-alasi opiskelua käytännössä helposti ja turvallisesti.

Löydä oma alasi

Etsitkö vielä omaa alaasi? Vai uskotko löytäneesi omasi, mutta mietit, sopiiko ala sinulle?

Yliopistossa on paljon aloja, joihin pääset tutustumaan vasta yliopisto-opinnoissa. Nämä opinnot tutustuttavat sinut uusiin aloihin, löydät ehkä tulevan alasi ja opit kaikissa opinnoissa tärkeitä opiskelutaitoja. Muistathan, että avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan liittää osaksi toisen asteen opintojen oppimäärääsi!

Alla on koottu opinnot koulutusaloittain, lisätietoa opinnoista saat klikkaamalla opintojaksojen linkkejä.

ICT-alat

Seuraavan sukupolven tiedonsiirtoteknologiat, elektroniikka, tekoäly sekä ihmiskeskeinen digitalisaatio ovat kaikki ICT-alojen koulutustemme keskeisiä sisältöjä. Oulussa on vahvat digiosaamisen perinteet, ja moni maailmaa muuttanut innovaatio on lähtöisin Oulun yliopiston alumneilta.

Kauppatieteet

Kauppatieteiden opinnot auttavat ymmärtämään, kuinka tarpeet uusille palveluille ja ratkaisuille syntyvät. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimuksen painopiste on vastuullisessa ja kestävässä liiketoiminnassa.

Luonnontieteet

Luonnontieteellisen tiedon avulla voidaan ratkaista monia globaaleja haasteita, kuten esimerkiksi ilmastonmuutos, jäteongelma, luonnon monimuotoisuuden häviäminen.

Biokemia pyrkii selvittämään molekyylien ja solujen rakennetta ja toimintaa.Biokemiassa hyödynnetään sekä luonnontieteen että lääketieteen osaamista, ja perustietoa soveltamalla tai biotekniikan avulla kehitetään mahdollisuuksia diagnosoida ja hoitaa sairauksia.

Tutustu biokemian opintoihin

Kiinnostaisiko avaruusasiat?

Tekniikan alat

Uudet teknologiset ratkaisut auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta ja edistävät hyvinvointia ja kestävää kehitystä. Oikeanlaisilla materiaalivalinnoilla, suunnittelulla ja elinkaarianalyyseillä voidaan ratkaista monia globaaleja haasteita sekä kehittää rakennettua ympäristöä ja ihmisten toimintaa kestävämpään suuntaan

Tutustumisopinnoissa voit tutustua mm. rakennus- ja yhdyskuntatekniikan sekä ympäristö- ja prosesitekniikan opintoihin.

Mitä on rakennus- ja yhdyskuntatekniikka?

Kiinnostaisiko prosessi- tai ympäristötekniikka?