henkilö ja läppäri

Digipedagogiikka helpommaksi, käytännöt sujuviksi

0-2 op, Academic Year 2022-2023, -
Opettaja, tule kehittämään digipedagogista osaamistasi ja samalla tarkastelemaan muuttuneita työympäristöjä hyvinvointia tukevista näkökulmista!

Digipedagogiikka helpommaksi, käytännöt sujuviksi -koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin digipedagogisiin ratkaisuihin, malleihin ja työkaluihin, joiden avulla voidaan tukea myös oppimisen taitoja, vuorovaikutusta ja hyvinvointia. Koulutuskokonaisuuden aikana suunnitellaan ja kokeillaan omaan opetustyöhön soveltuvia menetelmiä, jotka keventävät, eivätkä lisää opettajan työmäärää. Koulutuksen tavoitteena on vastata etä- ja hybridiopetuksessa tunnistettuihin haasteisiin ja tukea kehitystyötä opetuskäytänteiden ”uuden normaalin” määrittelyssä.

Vuosina 2022-23 toteutettavat koulutukset ovat osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Opettajan digipedagogiset taidot etä- ja hybridityöskentelyssä -hanketta. Koulutuksen voi halutessaan suorittaa kahden opintopisteen kokonaisuutena.

Ilmoittautumisaika

-

Järjestämistapa

Web-Based Studies
Multiform learning
Contact studies

Toteutusaika

-

Hinta

Koulutus on osallistujille maksuton

Ilmoittautuminen

Koulutuksen tiedot

Tervetuloa koulutukseen!

 • Viikko 3: La 21.1. klo 10-14:15 Tiedepuutarha, Linnanmaa, Oulu
  (lähitapaaminen, myös etäosallistumismahdollisuus)

Koulutuksen ensimmäisessä tapaamisessa kokoonnutaan lounaan ja kahvien merkeissä Oulun yliopiston Tiedepuutarhan tiloihin. Tapaamisessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja digitaalisen opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta monimuotoisissa oppimisympäristöissä.

Digitaaliset työkalut opetuksen tukena sekä digipedagogiikan teoreettista määrittelyä

 • Viikot 4-5

Viikkojen 4-5 aikana tutustutaan DigiCampus-alustalla videoluentoihin, jotka käsittelevät oppimisympäristöissä tapahtuneita muutoksia ja niiden vaikutuksia pedagogisiin ratkaisuihin. Lisäksi tallenteiden avulla tutustutaan esimerkiksi ydinainesanalyysin ja pedagogisen käsikirjoituksen laatimiseen. Videoiden kesto on yhteensä noin 90 minuuttia.

Digipedagogiikkatyöpajat
(vapaavalintaiset työpajat etäyhteyksin)

 • Viikot 6-9

Viikkojen 6-9 aikana toteutetaan iltapäivisin yhteensä 14 käytännönläheistä, tunnin kestävää työpajaa, joiden teemoista voi valita itseään eniten kiinnostavat sisällöt. Aiheet käsittelevät digitaalisiin ympäristöihin soveltuvia työtapoja ja työkaluja. Aiheisiin ja ajankohtiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://www.oulu.fi/fi/projektit/opettajan-digipedagogiset-taidot-eta-ja-hybridityoskentelyssa .

Opintopisteytettyä kokonaisuutta suorittavien tulee osallistua vähintään neljään työpajaan.

Itsesäätöinen oppiminen, tunteet ja hyvinvointi

 • Viikot 11-12: ti 21.3. klo 16-17.30 (etätapaaminen)

Viikkojen 11-12 itsenäisesti tutustuttavien videoluentojen teemoina ovat vuorovaikutus, hyvinvointi ja tunteet paitsi opettajan, myös oppijan näkökulmista. Videoiden kesto yhteensä noin 90 minuuttia. Lisäksi psykologi Iida Mäkikallion verkkovalmennuksessa käsitellään oman jaksamisen tukemista muuttuvissa työympäristöissä. Valmennus järjestetään etätapaamisena Zoom-alustalla tiistaina 21.3. klo 16-17.30.

Vuorovaikutus monimuotoisissa oppimisympäristöissä

 • Viikko 13

Viikon 13 itsenäisesti tutustuttavilla videoluennoilla käsitellään yhteisöllisiä oppimis- ja työskentelytapoja, joiden avulla oppijoiden vuorovaikutusta voidaan tukea. Videoiden kesto yhteensä noin 60 minuuttia.

Tulevaisuuden taidot ja opettajan ammatillinen kehittyminen

 • Viikko 14: ke 5.4. klo 16-17.15 (etätapaaminen)

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan etäluennolla (60 min) “Nopea vuosikymmen, työ vedenjakajalla” herätellään pohtimaan teemaa “Huomisen haasteista et selviä eilisen resepteillä”. Luento järjestetään etätapaamisena Zoom-alustalla keskiviikkona 5.4. klo 16-17.15.

FabLab-työpaja ja koulutuskokonaisuuden yhteenveto

 • Viikko 15: to 13.4. klo 14-18 Oulun yliopisto, Linnanmaa
  (lähitapaaminen, myös etäosallistumismahdollisuus)

Koulutuksen päättää yhteinen kokoontuminen Oulun yliopistolla. FabLab-tilassa tutustutaan design-prosessiin ja digitaaliseen valmistamiseen Riina Pursiaisen johdolla. Lisäksi reflektoidaan ja kootaan yhteen koulutuksen antia. Koulutuskokonaisuuden yhteenvetoon voi osallistua myös etäyhteydellä.

Tarjoilujen järjestämisen vuoksi tapaamiseen on ennakkoilmoittautuminen, johon saat ohjeet myöhemmin sähköpostitse.

 

Koulutusmuoto

Continuous learning
Continuing training

Lukuvuosi

Academic Year 2022-2023

Koulutusala

Education

Oppiaine

2505 Kasvatustiede

Opetuskieli

Finnish

Opetuksen järjestäjä

Oulun yliopisto

Sijainti

online

Osallistujien enimmäismäärä

Ei enimmäismäärää

Yhteystiedot

Lisätiedot ja yhteydenotot

Juuso Kojo (juuso.kojo@oulu.fi)
Projektisuunnittelija, kasvatustieteiden tiedekunta
Viimeksi päivitetty: 28.2.2023